Mi a küldetésem?

Az a célom, hogy az együttműködésünk következében olyan könyved legyen a folyamat végére, amit ha az olvasó elolvas, utána az legyen az első gondolata, hogy huh, „Megjelent már másik könyve ennek az írónak? Mikor vásásrolhatom / rendelhetem meg a következőt?

Már többször írtam arról, hogy miért kell egy lektor és tartalmi szerkesztő, de most nézzük meg a küldetés oldaláról a témát!

Miért fontos ez nekem? Főként azért, hogy ismét olyan világ legyen, amiben az emberek szeretnek olvasni. Ahol nem csak többnyire filmet választ kikapcsolódásként a szórakozni vágyó férfi, nő vagy gyerek, hanem úgy dönt, hogy könyvet akar a kezébe venni. Miért jobb a könyv, mint a film? Nem csak az én véleményem szerint, de bizonyított tény is, hogy a könyv nem adja annyira a szájába az élményt keresőnek a megoldásokat, hanem jócskán az olvasó fantáziájára van bízva a szemei előtt megjelenő kép, míg egy képanyagból készen kapja a vizuális élményt a néző. Az olvasás amellett, hogy szórakoztató, kikapcsol, flowba visz és beindítja a fantáziát, illetve ennek következtében a kreativitást is. Gazdagítja a szókincset, észrevétlenül és szórakozva tanít, sok esetben láttatni engedi a lélek bugyrait és akár tabukat is döntöget, és egy jó könyv akár a könyv elolvasása után is még „fogva tart” és az emberi kapcsolatokat is építheti, hiszen egy jó könyvélményt muszáj másokkal megbeszélni.

Célom, hogy legyen újra olvasó társadalom, olyan társadalom, ahol a benne élőknek az olvasás nem egy szükséges rossz, hanem valódi élmény.

Mi kell ehhez? Ehhez JÓ KÖNYVEK KELLENEK. Ahol az olvasó azonosulni tud a szereplőkkel, ahol átéli, hogy drukkol a főhősnek és közben azon izgul, hogy a bűnös elnyeri-e méltó büntetését, ahol csavaros történeteken keresztül fejlődik együtt a főszereplővel együtt. Ahol levonja a tanulságokat, esetleg ő maga is változtat és változik. Kellenek a hősök, hogy az olvasó maga is hőssé váljon a saját életében. Ehhez viszont kelletek ti, írók, akik könyvet írtok és egy lektor és szerkesztő segítségével a kéziratból nem csak egy átlagos olvasmány lesz, hanem maga a nagybetűs KÖNYV!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .