Boldog karácsonyt!  – Szeptemberben karácsony? Már a lektorok is megőrültek?

Első blikkre mondhatnánk, hogy igen, bizonyára megőrültem, talán csak a nagyon tudatos és előrelátó, időben mindent megszervező emberek éreznek némi egyetértést irányomban.

De mint bizonyára tudjátok, egy sikeres karácsonyi kampányhoz már jóval korábban lépéseket kell tenni mind az online, mind az offline piacon, ha szeretnéd, hogy a karácsonyi ajándékok választékában a tiéd egy üde színfolt legyen és ebből a tortából ne csak egy pici szeletkét tudhass magadénak, ne adj Isten ráeszmélj, hát az idei bevételnövelésről már lekéstél. Biztos vagyok benne, hogy eredendő szándékod szerint nem az asztalfiókodnak írtál, ugye te sem szeretnéd, hogy december közepén szomorúan felsóhajts, hogy „Istenem, az idei karácsonyi ajándék bizniszből megint sikerült kimaradnom …!”

Ha idén karácsonyra szeretnéd piacra dobni a könyvedet, akár könnyed novellás kötetről, regényről, vagy akár fantasy-ról van szó, sőt esetleg egy szakértői könyvvel szeretnél előrukkolni, akkor ideje abbahagyni az utolsó simításokat és átesni a lektorálás, korrektúra folyamatán, ami nálam az olvasó szerkesztői feladatokat is magában foglalja. Ugyanis amíg én a könyved hibáinak feltérképezésével foglalkozom, amely után valóban a végleges formába kerülhet a könyved, az alatt a pár nap alatt te már foglalkozhatsz a borítóterv, a nyomdai előkészületek megtervezésével, a lehetőségek feltérképezésével. Sőt, online értékesítés esetén a teendőd itt nem ér véget, hiszen a honlapod, értékesítési oldalad elkészítése, az értékesítési kampány megtervezése és felépítése szintén fontos feladat. Tehát a lektorálási munka ideje alatt foglalkozhatsz azzal a munkával, amivel lehetővé teszed, hogy a leendő megrendelőid úgy szétkapkodják az elkészült remekműved, mint a cukrot.

Mindezek a teendők ráadásul azért némi időt igényelnek, tehát simán beilleszthetők arra az időszakra, amíg a könyved korrektúrázási és javítási munkálatai zajlanak, amelyek terjedelemtől függően akár 1 vagy 2 hetes időintervallumot is kitehetnek. Tehát érdemes idejében felkeresned és ajánlatot kérned az elérhetőségeimen, ha szeretnéd, hogy az idei karácsonyfa alatt minél többeknél ott legyen a műved, hiszen te is azt szeretnéd, hogy az idei karácsony sokaknak különleges legyen.

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .