Te is félsz, hogy beszólok? :-D

Az utóbbi hetekben volt pár megkeresésem, ajánlatkérés. Mindegyikre válaszoltam is, de végül üzlet nem lett belőle, előfordult, hogy válasz sem érkezett. Ez erősen elgondolkodtatott, hogy vajon mit csinálok rosszul? Azért érdekes, hogy rögtön ez jutott eszembe, hogy valamit rosszul csinálok.

Aztán felmerült bennem, hogy mi van, ha a leendő, esetleg kezdő írók fejében is ez jár? Talán ilyen gondolatok zakatolhatnak a fejükben: „Biztosan nem vagyok elég jó író. És mi van, ha tele van hibával? Mit fog szólni a lektor? Mi van, ha beszól? Egyáltalán van tehetségem az íráshoz?” Mert ugyebár ki szereti, ha kritizálják?

Hasonló gondolatok az én fejemben is megfordulnak még mindig a szakmámat illetően, pedig imádom a munkám, és rengeteg kézirat és egyéb szöveg javítását végeztem már el sikerrel. De amikor mejelenik a gondolat, egyszerűen leállítom..

Kedves leendő tollforgató, meg akarlak nyugtatni. A lektorálás nem úgy zajlik, mint ahogy az iskolában a fogalmazásaink javítása történt. Oké, eltérő, piros vagy kék színnel jelölöm a javaslatokat. Nem fogok rá degradáló megjegyzéseket tenni, és még véletlenül sem veszem el a kedved az írástól. Én az a lektor vagyok, aki mindig dicsér is, amellett, hogy persze felhívom azokra a dolgokra a figgyelmet az írásműben, amit azért jobbá lehet tenni. Kapsz majd javaslatokat természetesen, de hidd el, már sok esetben meglepődtek ügyfeleim, amikor elismerően nyilatkoztam írásaikról.

Szóval, ha eddig az tartott vissza a lektorálás vagy korrektúra megrendelésétől, hogy azt hiszed, ki fog derülni, egy fabatkát sem ér az írásod, akkor megnyugtatlak, hogy nem kell ettől tartanod. Nem lesznek benne piros hullámvonalak és nem lesz rajta 1-es sem. 😀

Bátran jelentkezz, ha szeretnél végre továbblépni a kell a javítás, vagy nem kell dilemmáján és megadni a lehetőségét, hogy a kézriatodból egy szenzációs könyv legyen! Ne habozz, keress meg, bővebb információért érdeklődj az alábbi telefonszámon, vagy küldj néhány oldal ízelítőt a kéziratodból az email címemre.

Telefonszám :+36-70-850-7214.

Email: szovegszaki@gmail.com

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .